Italiaanse kalfsribstoofschotel

Italiaanse kalfsribstoofschotel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsriblappen
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram bloem
  • olie om in te bakken
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml water
  • 1 blokjes runderbouillon
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 bosje bospeen
  • 300 gram pipe regatta
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Pel en snijd de ui in parten.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Strooi de bloem op een bordje.
  • Dep de kalfsriblappen droog met keukenpapier.
  • Snijd de kalfsriblappen in grove blokjes en wentel door de bloem.
  • Klop de overtollige bloem eraf.
  • Verwarm een scheut olie in een stoofpan en bak de kalfsriblappen rondom in circa 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de uien en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut.
  • Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
  • Schenk het water erbij en voeg het runderbouillonblokje, takjes tijm en de rozemarijn toe.
  • Breng het geheel tegen de kook aan.
  • Stoof de kalfsriblappen op middelhoog vuur in circa 90 minuten gaar. (voeg extra water toe indien het droog kookt)
  • Schil en snijd de bospenen in gelijke schuine stukken.
  • Voeg de bospenen circa 10 minuten voor het einde toe aan de Italiaanse kalfsriblappenstoof.
  • Verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de pasta en de helft van de Parmezaanse kaas door de kalfsriblappenstoof.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de Italiaanse kalfsriblappenstoof over borden en strooi de resterende Parmezaanse kaas eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië