Japanse carpaccio

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram entrecote
  • liter teriyakisaus Amoy
  • 1 dl sojaolie
  • 1 bosje radijs
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • zout versgemalen peper
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 1 zakje veldsla

Instructies

  • Wrijf de entrecote in met de teriyakisaus en laat het ± 10 minuten intrekken.
  • Verhit 3 eetlepels sojaolie, bak de entrecote aan beide kanten ± 1 minuut en
  • laat de entrecote afkoelen.
  • Maak de radijs en de bosuitjes schoon en snijd de radijs en het witte
  • gedeelte van de bosuitjes in reepjes.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop een dressing van de teriyakisaus met het limoensap en de rest van de
  • sojaolie, breng op smaak met zout en peper en schenk de helft van de
  • dressing over de gesneden groenten.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  • Was de veldsla en verdeel hem met de andere groenten over twee borden.
  • Snijd de entrecote in zeer dunne plakken en leg die op de groenten.
  • Besprenkel het vlees met de rest van de dressing en bestrooi de carpaccio
  • met het sesamzaad.
  • Variatietip: Neem zonnebloempitten in plaats van sesamzaad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Japan