Japanse knoflooksoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 fijngesneden teentjes knoflook
  • 4 sneetjes verkruimeld witbrood zonder korst
  • 2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ¼ met pitjes fijngesneden rode peper
  • 2 losgeklopte eieren
  • stokbrood

Instructies

  • Fruit de knoflook 2 minuten al roerend voorzichtig in de olie.
  • Voeg het broodkruim toe en laat dit goudgeel worden.
  • Doe er zout, peper, paprikapoeder, Spaanse peper en 1 liter water bij en
  • kook de soep 20 minuten zachtjes door.
  • Roer de eieren er vlak voor het opdienen met een garde door, zodat er
  • sliertjes ontstaan.
  • Serveer de soep in aardewerk soepkommen en geef er stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Japan