Kook de asperges ± 8 minuten en snijd ze schuin in stukken van ± 7 cm.
Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Leg de asperges in de marinade en laat ± 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok 3 eetlepels olie en roerbak de lamsfilet op hoog vuur 2
minuten tot het vlees bruin is.
Voeg de peultjes toe en bak ze 4 minuten mee (kook peultjes die niet meer
zo jong zijn, ± 4 minuten voor).
Laat het vlees en de peultjes op keukenpapier uitlekken.
Gooi de olie weg.
Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en bak de gember, knoflook en
lente-ui ± 1 minuut.
Voeg de asperges met de marinade toe en bak ze 2 minuten mee.
Roer de bouillon, de mirin, 1/2 theelepel zout, de suiker en de sojasaus
erdoor en breng het geheel aan de kook.
Voeg de lamsfilet en de peultjes toe en breng opnieuw aan de kook.
Schep alles goed om en serveer direct met gekookte Japanse tarwenoedels
(udon).