Japanse roergebakken asperges en lamsvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 witte asperges
  • zout
  • 5 eetlepels olie
  • 350 gram lamsfilet in reepjes
  • 200 gram jonge peultjes
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes in stukjes van 3 cm
  • 1 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 eetlepel mirin Japanse rijstwijn
  • ¼ theelepel suiker
  • 2 theelepels Japanse sojasaus Kikkoman
  • ½ eetlepel aardappelmeel
  • voor de marinade:
  • 2 eetlepels mirin Japanse rijstwijn
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus Kikkoman
  • ½ theelepel suiker

Instructies

  • Kook de asperges ± 8 minuten en snijd ze schuin in stukken van ± 7 cm.
  • Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Leg de asperges in de marinade en laat ± 30 minuten intrekken.
  • Verhit in een wok 3 eetlepels olie en roerbak de lamsfilet op hoog vuur 2
  • minuten tot het vlees bruin is.
  • Voeg de peultjes toe en bak ze 4 minuten mee (kook peultjes die niet meer
  • zo jong zijn, ± 4 minuten voor).
  • Laat het vlees en de peultjes op keukenpapier uitlekken.
  • Gooi de olie weg.
  • Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en bak de gember, knoflook en
  • lente-ui ± 1 minuut.
  • Voeg de asperges met de marinade toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Roer de bouillon, de mirin, 1/2 theelepel zout, de suiker en de sojasaus
  • erdoor en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de lamsfilet en de peultjes toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Schep alles goed om en serveer direct met gekookte Japanse tarwenoedels
  • (udon).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees
Land van herkomst Japan