Jishaomai

dimsums met kippreivulling
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 2 eieren
  • 25 gram cashewnoten gezouten
  • 250 gram kipfilet
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
  • ½ theelepel suiker
  • ½ eetlepel(s) maïzena
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel(s) boter
  • 20 dimsum deeglapjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Prei fijnsnipperen en in een zeef wassen. 1 ei splitsen en loskloppen.
  • Cashewnoten fijnmalen.
  • Kipfilet droogdeppen en in stukken snijden.
  • Kip aan noten toevoegen en pureren.
  • Daarbij voegen de prei, sojasaus, rijstwijn, suiker, zout, peper, helft van eiwit en maïzena.
  • Knoflook erboven uitpersen en alles door elkaar roeren.
  • Dan 1 ei, eierdooier en rest van eiwit met 2 eetlepels water, zout en peper loskloppen.
  • Boter smelten en al roerende eimengsel op zacht vuur laten stollen.
  • Roerei op bord laten afkoelen.
  • Deeglapjes vullen met kip preimengsel.
  • Garneren met stukjes roerei. Zie verder basisrecept dimsums.
  • Zie verder basisrecept dimsums.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië