Kaasfondue
Ingrediënten
- ¼ liter droge witte wijn
- 500 gram geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels koffieroom
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel maïzena
- 50 gram blauwgeaderde kaas
- peper
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- Snijd het knoflookteentje open en wrijf de schaal daarmee in.
- Schenk de wijn in de schaal en breng dit in 3½ minuut op HOOG (100%) aan de kook.
- Roer de kaas door de wijn en zet de schaal 4 minuten op HOOG (100%).
- Roer de fondue iedere minuut even door.
- Roer de maïzena door de koffieroom en voeg dit tot slot, samen met de blauwgeaderde kaas aan de fondue toe.
- Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet de schaal nog 1 minuut op HOOG (100%).