Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasfondue
Porties:
4
Voorbereidingstijd
4
minuten
min
Total time
31
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¼
liter
droge witte wijn
▢
500
gram
geraspte belegen kaas
▢
2
eetlepels
koffieroom
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel
maïzena
▢
50
gram
blauwgeaderde kaas
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Snijd het knoflookteentje open en wrijf de schaal daarmee in.
Schenk de wijn in de schaal en breng dit in 3½ minuut op HOOG (100%) aan de kook.
Roer de kaas door de wijn en zet de schaal 4 minuten op HOOG (100%).
Roer de fondue iedere minuut even door.
Roer de maïzena door de koffieroom en voeg dit tot slot, samen met de blauwgeaderde kaas aan de fondue toe.
Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet de schaal nog 1 minuut op HOOG (100%).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
/
Magnetron koken