Kaasfondue

Porties: 4
Voorbereidingstijd 4 minuten
Total time 31 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ liter droge witte wijn
  • 500 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel maïzena
  • 50 gram blauwgeaderde kaas
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Snijd het knoflookteentje open en wrijf de schaal daarmee in.
  • Schenk de wijn in de schaal en breng dit in 3½ minuut op HOOG (100%) aan de kook.
  • Roer de kaas door de wijn en zet de schaal 4 minuten op HOOG (100%).
  • Roer de fondue iedere minuut even door.
  • Roer de maïzena door de koffieroom en voeg dit tot slot, samen met de blauwgeaderde kaas aan de fondue toe.
  • Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet de schaal nog 1 minuut op HOOG (100%).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Kaas / Magnetron koken