Fondue van drie biologische kazen

AllerHande februari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g blauwaderkaas bediening biologisch
  • ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
  • 4 deciliter witte wijn Chardonnay biologisch
  • 1 potje roomkaas met knoflook 150 g
  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas 100 g
  • 2-3 eetlepel maïzena
  • witte peper

Instructies

  • Blauwaderkaas (in keukenmachine) raspen.
  • Tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix van takjes rissen en met rest van kruiden fijnhakken.
  • In fonduepan wijn en roomkaas al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
  • Geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. In kopje maïzena met water tot glad papje roeren.
  • Kaasfondue al roerend met maïzenapapje binden.
  • Kruiden en peper naar smaak door kaasfondue roeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch