Kaaspizza met champignons en rode ui
Equipment
Ingrediënten
- 1 blikje pizzadeeg koelvitrine, 270 gg
- 1 rode ui grofgesneden
- 10 takjes tijm van 7 takjes de blaadjes geplukt
- 200 gram champignons in plakjes
- versgemalen peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram geraspte gruyère
- 6 plakjes ontbijtspek
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het pizzadeeg uit, verdeel het in tweeën, rol het tot 2 dunne cirkels uit en leg die op het bakpapier.
- Meng de helft van de ui met de tijmblaadjes, de champignons, peper en de olijfolie en verdeel het mengsel over de pizzabodems.
- Verdeel er de kaas en het spek over.
- Bak de pizza's in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
- Garneer de pizza's met de takjes tijm en de rest van de rauwe ui.
- Lekker met ijsbergsla.