Kabeljauw stoofgerecht
Ingrediënten
- 450 g voorgekookte kriel
- 4 x 150 g kabeljauw
- 50 g boter
- 2 eetlepel(s) mosterd
- 1 bosje bieslook
- 3 eetlepel(s) witte wijn
- 1 dl water
- 1 ui gesnipperd
- 400 g geraspte wortel
- sap van 1 sinaasappel
- peper
- zout
- suiker
- 25 g olijfolie
Instructies
- Water, witte wijn, ui, zout, mosterd en krieltjes aan de kook brengen; ± 5 minuten zachtjes koken.
- Boter toevoegen, dan de kabeljauw en zachtjes laten garen ± 10 minuten.
- Als vocht teveel verdampt is, wat water toevoegen.
- Bieslook snijden en ½ bieslook toevoegen.
- Sinaasappelsap mengen met peper, zout en suiker.
- Olijfolie er langzaam door kloppen en wortel en bieslook toevoegen.
- Even goed doormengen en eventueel verder op smaak brengen.