Kacamak
(familiegerecht uit Kastamonu)
Ingrediënten
- 1 maismeel polenta
- 2 water
- 1 theelepel zout
Saus:
- 500 gram gehakt
- 2 grote ui
- 60 gram boter
- 3 grote tomaten
- 2 paprika
- peper
Instructies
- Breng in een ruime pan het water met het zout aan de kook, strooi er dan
- het meel bij en roer tot het een dikke brij is geworden.
- Neem een platte vuurvaste schotel, strijk er de brij over uit tot een laag van ±
- 1 1/2 cm en druk er met de achterkant van een lepel golfjes in.
- Maak de saus door alle groenten schoon te maken, de tomaten desgewenst
- nog te ontvellen en alles grof te snijden.
- Begin de uien in de boter te bakken tot ze doorzichtig zijn, doe er het gehakt
- bij, werk dit met een vork om en voeg daarna de tomaten en de paprika's toe.
- Laat dit alles zachtjes pruttelen tot het gaar maar nog net wat smeuïg is.
- Strijk de saus dan over de brij en laat de schotel nog ± 15 minuten in een heel
- warme oven (225°C) bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Breng de schotel dampend op tafel en schenk er een koele Ayran bij.