Kacamak

(familiegerecht uit Kastamonu)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 maismeel polenta
  • 2 water
  • 1 theelepel zout

Saus:

  • 500 gram gehakt
  • 2 grote ui
  • 60 gram boter
  • 3 grote tomaten
  • 2 paprika
  • peper

Instructies

  • Breng in een ruime pan het water met het zout aan de kook, strooi er dan
  • het meel bij en roer tot het een dikke brij is geworden.
  • Neem een platte vuurvaste schotel, strijk er de brij over uit tot een laag van ±
  • 1 1/2 cm en druk er met de achterkant van een lepel golfjes in.
  • Maak de saus door alle groenten schoon te maken, de tomaten desgewenst
  • nog te ontvellen en alles grof te snijden.
  • Begin de uien in de boter te bakken tot ze doorzichtig zijn, doe er het gehakt
  • bij, werk dit met een vork om en voeg daarna de tomaten en de paprika's toe.
  • Laat dit alles zachtjes pruttelen tot het gaar maar nog net wat smeuïg is.
  • Strijk de saus dan over de brij en laat de schotel nog ± 15 minuten in een heel
  • warme oven (225°C) bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Breng de schotel dampend op tafel en schenk er een koele Ayran bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije