Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 peultjes kardemom de inhoud er van /gewoon bij AH te verkrijgen
- 1 flinke theelepel kaneel
- 1 pakje kokosmelk
- 600 gram magere runderlappen in flinke dobbelstenen gesneden
- 250 gram aardappels vastkokend eveneens in dobbelstenen
- 50 gram pinda's ongezouten / ontvliesde of cashewnoten
- 8-12 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- rode pepers of lombok rawit of sambal oelek naar smaak
- 3 blaadjes daon salam of laurierblad
- 4 eetlepels goela djawa of donder bruine suiker
- 2 eetlepels limoensap of citroensap
- 4 eetlepels vissaus Nam Pla
- 1 eetlepel tamarinde
Instructies
- Maak de kruiden mix als volgt:
- Pel de sjalotten, knoflook en hak ze fijn.
- Steeltje van pepers en als je het niet te heet wilt de zaadlijst verwijderen.
- Snijd de pepers fijn.
- Verhit een braadpan en rooster de kardamonzaadjes 1 minuut.
- Voeg wat arachideolie-olie toe en fruit de sjalotten, knoflook en peper(s) mee.
- Voeg de vissaus, citroensap en tamarinde toe met de goela djawa (suiker) en blaadjes daon salam.
- Doe dit even in een kom om later toe te voegen aan het vlees.
- Verhit de pan weer met boter of olie en braad het vlees rondom bruin.
- Voeg de kruidenmassa toe aan het vlees en schenk de kokosmelk in de pan.
- Laat even koken en zet het vuur laag.
- Voeg als laatste ca. 20 minuten voor het opdienen de aardappelen erbij.
- Ca. 2,5 uur stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst en bv. sperziebonen (al dat niet op de Thaise manier).