Kalkoen met Griekse salade en tzatziki
Snel te maken
Ingrediënten
- 400 g snelkookrijst
- 1 schaaltje kalkoenfilet à la minute ca. 350 g
- 1 komkommer
- 1 ui
- 300 g tomaten
- 6 eetlepels olijfolie
- 150 g feta kaas
- 200 ml Griekse yoghurt
- 2 theelepel munt gedroogde
- 2 teentjes knoflook
Instructies
- Kalkoen met zout en peper bestrooien.
- Komkommer wassen en halveren.
- Helft van komkommer fijnraspen, in vergiet leggen en met zout bestrooien.
- Ui pellen en in ringen snijden.
- Tomaten wassen en in partjes snijden.
- Rest van komkommer in plakjes snijden.
- Ui, tomaat en komkommer mengen, met zout en peper bestrooien en met 3 eetlepels olijfolie overgieten.
- Feta over salade verkruimelen. Vocht uit komkommerrasp drukken.
- Komkommer mengen met yoghurt en 1 eetlepel olie.
- Knoflook boven saus uitpersen en saus met peper, zout en 1 theelepel munt op smaak brengen.
- Saus met rest van munt bestrooien.
- In koekenpan rest van olijfolie verhitten en kalkoen in 3 minuten aan beide zijden bruinbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kalkoen met tzatziki, rijst en salade serveren