Kalkoen teriyaki

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes kalkoen (à ca. 250 gram)
  • 5 eetlepels Teriyaki marinade (fles à 250 ml)
  • 1 zak paprika (rood geen en groen)
  • 2 bakje shii-takes (à 100 gram)
  • 4 bospeentjes
  • 1 zak mihoen (250 gram)
  • 3 eetlepels oosterse roerbakolie (fles à 250 ml)
  • 1 zak kroepoek (100 gram)

Instructies

  • Kalkoenreepjes met 4 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten rusten. 
  • Paprika's schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. 
  • Shii-takes schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • Bospeen wassen, schoonmaken en twee keer in lengte halveren. 
  • Kwarten in reepjes snijden. 
  • Mihoen koken volgens gebruiksaanwijzing. 
  • In wok roerbakolie verhitten. 
  • Kalkoenreepjes ca. 3 minuten op hoog vuur bakken. 
  • Paprika's, shii-takes en bospeen toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. 
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van marinade. 
  • Serveren met mihoen en kroepoek.

Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio Trentino

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Gevogelte
    Land van herkomst Japan