Kalkoen uit Zagorje

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

voor de vulling

  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ui
  • 75 g champignons
  • 75 g kalkoenlever of kippenlever
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 groot ei
  • peper
  • zout

voor de kalkoen

  • 2 stukken kalkoenfilet á 150 g,platgeslagen
  • peper
  • zout
  • bloem
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 eetlepels olie

Voor het bijgerecht:

  • 1 eetlepel boter
  • stuk spitskool
  • eiernoedels
  • zure room
  • zout
  • dille
  • bieslook

Instructies

  • Verhit de olie in een kleine koekenpan met anti-aanbakbodem (diameter bodem 15 cm).
  • Snipper de ui, de paddestoelen en de lever en fruit ze gaar.
  • Doe de peterselie erbij, schenk er het losgeklopte ei met peper en zout over en laat het ei stollen.
  • Halveer het mengsel.
  • Beleg de stukken kalkoen met het gebakken ei beleggen en klap ze dubbel.
  • Snijd het ei bij en bind het met keukengaren als pakketje vast.
  • Bestuif de buitenkant met peper, zout en bloem.
  • Haal de pakketjes rondom door losgeklopt ei en dan door paneermeel en bak ze in een anti-aanbakpan op laag vuur in een kwartier in de hete olie aan alle kanten goudbruin.
  • Keer ze geregeld.
  • Snijd intussen de kool fijn en fruit hem zachtjes in de boter.
  • Kook de nNoedels gaar, giet ze af en leg ze bij de kool.
  • Roer er naar smaak zure room en zout door en garneer met veel groen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen
Land van herkomst Kroatië