Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vork
- Hapjesspan
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries, pakje à 450 g
- 2 zakjes spruitjes à 450 g
- 1 schaaltje kalkoenblokjes ca. 300 g
- 1 pakje verse roomkaas met knoflook en kruiden 150 g)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 25 g vloeibare margarine
- 100 ml groentebouillon van blokje
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
Instructies
- Oven op 225 °C voorverwarmen.
- Deeg op aanrecht uitspreiden en laten ontdooien.
- Spruitjes schoonmaken.
- Kalkoen in midden van deeg verdelen en met zout en peper bestrooien.
- Boursin erover verdelen en plakjes deeg er diagonaal overheen klappen.
- Met vork randen goed dichtmaken en flapjes in midden van oven in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- In Hapjesspan margarine verhitten en ui met knoflook fruiten.
- Spruiten en bouillon toevoegen, pan afdekken en spruiten in 8 minuten gaarsmoren.
- In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
- Spruiten over vier borden verdelen en met pijnboompitten bestrooien.
- Flapjes ernaast leggen.