Kalkoenreepjes in Italiaanse tomatensaus
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 3½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 400 g kalkoenfilet in reepjes
- 3 vleestomaten in stukjes
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 dl droge witte wijn
- peper zout
- 2 eetlepel(s) basilicum geknipt
Instructies
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur.
- Bak de kalkoen 3 minuten op een hoog vuur mee.
- Schep de tomaten erdoor en bak ze 5 minuten mee.
- Voeg de tijm, de rozemarijn, de wijn en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de basilicum erdoor.