Kalkoenrolletjes met zelfgemaakte tomatenpesto
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
- 4 zongedroogde tomaten geweld
- 1 eetlepel(s) kappertjes
- 2 eetlepel(s) geraspte pittige kaas
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 maal 2 kalkoenschnitzels
- 25 g boter
Instructies
- Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren.
- Tomaten in stukjes snijden en in hoge kom doen met pijnboompitten, kappertjes en kaas.
- Met staafmixer pureren, onderwijl olie in dun straaltje toevoegen tot smeuïge substantie ontstaat.
- Pesto op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
- Kalkoenschnitzels besmeren met tomatenpesto, oprollen en vaststeken met cocktailprikker (of vastbinden met keukentouw).
- Kalkoenrolletje rondom bestrooien met zout en peper.
- In koekenpan boter verhitten.
- Kalkoenrolletjes in 8-10 minuten gaarbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met spinazierisotto.