Kalkoenrolletjes met zelfgemaakte tomatenpesto

AllerHande december 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 4 zongedroogde tomaten geweld
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 eetlepel(s) geraspte pittige kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 maal 2 kalkoenschnitzels
  • 25 g boter

Instructies

  • Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren.
  • Tomaten in stukjes snijden en in hoge kom doen met pijnboompitten, kappertjes en kaas.
  • Met staafmixer pureren, onderwijl olie in dun straaltje toevoegen tot smeuïge substantie ontstaat.
  • Pesto op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
  • Kalkoenschnitzels besmeren met tomatenpesto, oprollen en vaststeken met cocktailprikker (of vastbinden met keukentouw).
  • Kalkoenrolletje rondom bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Kalkoenrolletjes in 8-10 minuten gaarbakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met spinazierisotto.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Italië