Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kalkoenschnitzels
- 8 plakjes cheddar kaas
- 8 plakjes ontbijtspek
- 3 el crème fraîche
- 5 cl droge witte wijn
- 10 cl kippenbouillon
- 20 gram boter
- zout
- peper uit de molen
- paprikapoeder
- 1 el gedroogde dragon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plet de schnitzels tussen 2 velletjes huishoudfolie met behulp van een deegrol of zware koekenpan.
- Doe op elke schnitzel wat zout, peper.
- Strooi er wat paprikapoeder op en beleg met 2 plakjes cheddar.
- Rol de schnitzels op.
- Leg 2 plakjes spek naast elkaar.
- Leg er een schnitzelrolletje op en rol de spek om het rolletje.
- Herhaal dit voor alle schnitzels.
- Zet het spek vast met een cocktailprikker.
- Verhit een koekenpan op midden hoog vuur met een klont boter.
- Bak de rolletje aan alle kanten aan tot ze mooi gekleurd zijn.
- Leg de rolletjes in een passende ovenschaal.
- Deglaceer de pan met de witte wijn.
- Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
- Voeg de kippenbouillon en de gedroogde dragon toe.
- Voeg dan 3 eetlepels crème fraîche, zout, peper en paprikapoeder toe.
- Roer het geheel door elkaar.
- Schenk de saus over de rolletjes en laat nog 7 à 8 minuten garen in de oven.
- Verdeel de rolletjes over de borden en geef er een pasta bij.