Kalkoenspies met maïssalade
Snel te maken
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 groene paprika
- 1 schaaltje kalkoenfilet ca. 400 g
- 1 zak Vlaamse frites diepvries 750 g
- 1 blikje maïskorrels 300 g
- 5 eetlepel(s) cocktailsaus met Schotse Wiskey pot à 300 ml
- 1 blik Mexicomelange groente 400 g
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Instructies
- Grill of grillpan voorverwarmen op hoogste stand.
- Frituurvet verhitten tot 180 °C.
- Ui pellen en snipperen.
- Paprika wassen, schoonmaken en in grove stukken snijden.
- Kalkoenfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
- Spiesen maken van kalkoenblokjes en stukjes paprika.
- Spiesen ca. 10 minuten grillen.
- Intussen frites bakken in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing.
- Blikjes groenten laten uitlekken.
- In koekenpan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
- Groenten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Spiesen serveren met frites, lauwwarme maïssalade en cocktailsaus.