Kebab TeriYaki
Ingrediënten
- 1 kg dikke lende in blokjes
- 1 kleine ananas in blokjes
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olie
- ¼ theelepel gemberpoeder
- 1 teentje knoflook geplet
marinade:
- 40 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eetlepels zoete ketjap
Instructies
- Haal evt vette randen van het vlees en doe dit in een ruime kom.
- Maak een marinade van suiker, ketjap, citroensap, olie, gemberpoeder en
- knoflook.
- Roer het vlees erdoor, zet het tenminste 3 uur in de koelkast.
- Roer regelmatig om.
- Haal vlak voor het grillen het vlees uit de koelkast en rijg de blokjes om en
- om met de ananas aan lange metalen pennen (niet eerder, anders wordt het
- vlees papperig).
- leg de pennen ± 15 minuten onder de hete grill.
- Bestrijk het af en toe met marinade en keer ze een keer om.