Kebab TeriYaki

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg dikke lende in blokjes
  • 1 kleine ananas in blokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook geplet

marinade:

  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels zoete ketjap

Instructies

  • Haal evt vette randen van het vlees en doe dit in een ruime kom.
  • Maak een marinade van suiker, ketjap, citroensap, olie, gemberpoeder en
  • knoflook.
  • Roer het vlees erdoor, zet het tenminste 3 uur in de koelkast.
  • Roer regelmatig om.
  • Haal vlak voor het grillen het vlees uit de koelkast en rijg de blokjes om en
  • om met de ananas aan lange metalen pennen (niet eerder, anders wordt het
  • vlees papperig).
  • leg de pennen ± 15 minuten onder de hete grill.
  • Bestrijk het af en toe met marinade en keer ze een keer om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Japan