Kinoko no Aemono
Champignons met een dressing van lente-uitjes
Ingrediënten
- 400 gram champignons liefst met een doorsnee van 5 cm
- 5 lente-uitjes
- 2 eetlepel(s) shoyu Japanse sojasaus
- 4 eetlepel(s) Japanse rijstazijn
- 3 eetlepel(s) saké
- ½ theelepel zout
Instructies
- Wrijf de champignons met een vochtig doekje schoon en snijd ze,
- afhankelijk van de grootte, in vieren of in tweeën.
- Snijd de lente-uitjes over de hele lengte, inclusief het groen, diagonaal in
- fijne ringetjes en hak die fijn.
- Leg de champignons en de lente-uitjes in een schaal, voeg alle andere
- ingrediënten toe en roer het geheel goed door.
- Laat de champignons 5 minuten in de dressing marineren en roer het geheel
- opnieuw goed door.
- Wacht nog eens 5 minuten en roer weer goed door.
- De salade kan nu worden geserveerd
Notities / Tips / Wijnadvies
Omdat de champignons in dit recept rauw blijven, is het van belang, zeer
verse en perfecte exemplaren te gebruiken.
In plaats van de Japanse rijstazijn, kunt u eventueel 3 eetlepels witte
wijnazijn gebruiken, gemengd met 1 eetlepel water en een snufje suiker.
verse en perfecte exemplaren te gebruiken.
In plaats van de Japanse rijstazijn, kunt u eventueel 3 eetlepels witte
wijnazijn gebruiken, gemengd met 1 eetlepel water en een snufje suiker.