Kinoko no Aemono

Champignons met een dressing van lente-uitjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram champignons liefst met een doorsnee van 5 cm
  • 5 lente-uitjes
  • 2 eetlepel(s) shoyu Japanse sojasaus
  • 4 eetlepel(s) Japanse rijstazijn
  • 3 eetlepel(s) saké
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Wrijf de champignons met een vochtig doekje schoon en snijd ze,
  • afhankelijk van de grootte, in vieren of in tweeën.
  • Snijd de lente-uitjes over de hele lengte, inclusief het groen, diagonaal in
  • fijne ringetjes en hak die fijn.
  • Leg de champignons en de lente-uitjes in een schaal, voeg alle andere
  • ingrediënten toe en roer het geheel goed door.
  • Laat de champignons 5 minuten in de dressing marineren en roer het geheel
  • opnieuw goed door.
  • Wacht nog eens 5 minuten en roer weer goed door.
  • De salade kan nu worden geserveerd

Notities / Tips / Wijnadvies

Omdat de champignons in dit recept rauw blijven, is het van belang, zeer
verse en perfecte exemplaren te gebruiken.
In plaats van de Japanse rijstazijn, kunt u eventueel 3 eetlepels witte
wijnazijn gebruiken, gemengd met 1 eetlepel water en een snufje suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch