Kip met sesam

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 rode peper in dunne ringen zaadjes verwijderd
  • 3 lente-uitjes in stukjes
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus of ketjap
  • 2 eetlepels kippenbouillon tablet
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Instructies

  • Roerbak de kip in de olie ± 5 minuten.
  • Roer de knoflook, rode peper en lente-ui erdoor en bak nog ± 2 minuten.
  • Voeg de sojasaus, bouillon, het citroensap, zout en peper toe en warm alles
  • even goed door.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekepan en strooi het voor het
  • serveren over de kip.
  • Serveer er gebakken mihoen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan