Kip, ui en aardappels uit de oven

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • Grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 kg aardappels met rode schil / zak à 1½ kg
  • 4 rode uien
  • 1 net sjalotten 250 g
  • 1 eetlepel(s) kummel =karwijzaad

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Kippenbouten licht bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
  • Aardappels schoonboenen en in grove stukken snijden.
  • Ui en sjalot pellen. Rode ui in partjes snijden, grote sjalotten halveren.
  • In braadslede ui, sjalot en aardappels omscheppen met 2 eetlepels olie, knoflook, karwijzaad, zout en peper en rest van olie.
  • Kippenbouten op groenten leggen.
  • Braadslede in midden van oven schuiven.
  • Kip en groenten in ca. 45 minuten gaar en bruin roosteren.
  • Groenten af en toe omscheppen, tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslede scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Lekker met groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Ovenschotel