Kip, ui en aardappels uit de oven
AllerHande januari 2004
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- Grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 kg aardappels met rode schil / zak à 1½ kg
- 4 rode uien
- 1 net sjalotten 250 g
- 1 eetlepel(s) kummel =karwijzaad
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Kippenbouten licht bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
- Aardappels schoonboenen en in grove stukken snijden.
- Ui en sjalot pellen. Rode ui in partjes snijden, grote sjalotten halveren.
- In braadslede ui, sjalot en aardappels omscheppen met 2 eetlepels olie, knoflook, karwijzaad, zout en peper en rest van olie.
- Kippenbouten op groenten leggen.
- Braadslede in midden van oven schuiven.
- Kip en groenten in ca. 45 minuten gaar en bruin roosteren.
- Groenten af en toe omscheppen, tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslede scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Lekker met groene salade.
Lekker met groene salade.