Kipfilet met teryakisaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl rode wijn
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 3 dl kippenbouillon
  • 3 eetlepels teryakisaus kikkoman
  • aardappelmeel
  • 50 gram peultjes
  • zout peper
  • 50 gram taugé
  • tabasco
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Laat de wijn met de sjalot, laurier, gember en bouillon tot de helft inkoken.
  • Doe er de Teryakisaus bij en laat nog 5 minuten inkoken.
  • Bind de saus eventueel met aardappelmeel.
  • Kook de peultjes in water met zout beetgaar en roer de peultjes en taugé
  • door de saus.
  • Breng op smaak met zout en tabasco.
  • Wrijf de kip in met zout en peper en bak die in de olie in ± 10 minuten
  • rondom bruin en gaar.
  • Snijd de kip in schuine plakken.
  • Serveer met de saus, rijst en een in boter gestoofde macedoine van
  • groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst Japan