Kipfilet met teryakisaus
Ingrediënten
- 1 dl rode wijn
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 blaadjes laurier
- 1 eetlepel geraspte gember
- 3 dl kippenbouillon
- 3 eetlepels teryakisaus kikkoman
- aardappelmeel
- 50 gram peultjes
- zout peper
- 50 gram taugé
- tabasco
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels olie
Instructies
- Laat de wijn met de sjalot, laurier, gember en bouillon tot de helft inkoken.
- Doe er de Teryakisaus bij en laat nog 5 minuten inkoken.
- Bind de saus eventueel met aardappelmeel.
- Kook de peultjes in water met zout beetgaar en roer de peultjes en taugé
- door de saus.
- Breng op smaak met zout en tabasco.
- Wrijf de kip in met zout en peper en bak die in de olie in ± 10 minuten
- rondom bruin en gaar.
- Snijd de kip in schuine plakken.
- Serveer met de saus, rijst en een in boter gestoofde macedoine van
- groenten.