Kippenbouillon

Porties: 4
Voorbereidingstijd 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 2 takjes bladselderij
  • 1 ui
  • een klontje boter
  • 500 gram kippenvleugeltjes of karkassen1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)
  • 10 peperbolletjes
  • 1 kruidnagel
  • 1 mespunt foelie
  • zout

Instructies

  • Maak de wortel en de selderijtakjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Smelt de boter in een schaal van minstens 1½liter inhoud 1½ minuut op de ontdooistand (± 30%).
  • Voeg er de versgesneden groenten aan toe en laat ze, afgedekt, 4 minuten op de sudderstand (650 Watt) stoven.
  • Leg er de kippenvleugels en het kruidenbuiltje op en voeg er 1,2 liter water, de peperbolletjes, de kruidnagel, de foelie en wat zout bij.
  • Dek de schaal af en breng de bouillon in 12-13 minuten op de hoogste stand aan de kook.
  • Laat de bouillon vervolgens op de ontdooistand (± 30%) 40 minuten verder trekken.
  • Giet de bouillon door een zeef en laat hem afkoelen.
  • Ontvet de bouillon met behulp van een stukje keukenpapier en verdeel hem in porties.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Magnetron koken / Soep / Voorgerechten