Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 wortel
- 2 takjes bladselderij
- 1 ui
- een klontje boter
- 500 gram kippenvleugeltjes of karkassen1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm en laurier)
- 10 peperbolletjes
- 1 kruidnagel
- 1 mespunt foelie
- zout
Instructies
- Maak de wortel en de selderijtakjes schoon en snijd ze in stukjes.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Smelt de boter in een schaal van minstens 1½liter inhoud 1½ minuut op de ontdooistand (± 30%).
- Voeg er de versgesneden groenten aan toe en laat ze, afgedekt, 4 minuten op de sudderstand (650 Watt) stoven.
- Leg er de kippenvleugels en het kruidenbuiltje op en voeg er 1,2 liter water, de peperbolletjes, de kruidnagel, de foelie en wat zout bij.
- Dek de schaal af en breng de bouillon in 12-13 minuten op de hoogste stand aan de kook.
- Laat de bouillon vervolgens op de ontdooistand (± 30%) 40 minuten verder trekken.
- Giet de bouillon door een zeef en laat hem afkoelen.
- Ontvet de bouillon met behulp van een stukje keukenpapier en verdeel hem in porties.