Kippenlevers met komkommer

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 180 gram schoongemaakte kippenlevers
  • 2 eetlepels gembersap
  • 2 eetlepels mirin of 1 eetlepel zoete sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel sesamzaad

Instructies

  • Maak het gembersap door versgeraspte gemberwortel uit te persen.
  • Trek repen uit de schil van de komkommer.
  • Verhit de olie in een bakpan.
  • Snijd de levers in gelijke, niet te kleine stukken en bak ze op hoog vuur in
  • de hete olie aan alle kanten bruin.
  • Voeg de sojasaus, de mirin en het gembersap toe en kook het geheel op
  • middelhoog vuur nog 1-2 minuten.
  • De lever mag vanbinnen nog roze zijn.
  • Wentel de helft van de levers in sesamzaad.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in even grote
  • stukken als de lever.
  • Steek achtereenvolgens een sesamlever, een komkommerstuk en een
  • gewoon stuk lever aan een houten pen en serveer ze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan