Kippenlevertjes uit Japan

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels mirin of sherry
  • 500 gram schoongemaakte gehalveerde kippenlevers
  • 2 eetlepels olie
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 4 lente-uitjes in plakjes
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 21/2 cm geraspte gemberwortel
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Instructies

  • Schep de lichte sojasaus, de mirin en de kippenlevers in een kom door
  • elkaar en laat de kippenlevertjes hierin, onder af en toe omscheppen, 20-30
  • minuten marineren.
  • Verhit een wok tot hij zeer heet is en laat de olie over de bodem en de
  • zijkant uitlopen.
  • Schep de kippenlevers met een schuimspaan uit de marinade en roerbak ze
  • 3-4 minuten tot ze kleur krijgen.
  • Voeg de paprika, lente-ui, knoflook en gemberwortel toe en roerbak alles
  • nog 1-2 minuten (de levertjes moeten bruin en gaar zijn).
  • Schep er de cayennepeper, de suiker en de donkere sojasaus door.
  • Sprenkel de sesamolie over het gerecht en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan