Knapkoek

Knapkoek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • snufje zout
  • Een beetje vanille extract

Afwerking:

  • boter
  • rietsuiker

Eventueel naar wens toevoegen

  • kaneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten te samen in de keukenmachine en laat de machine een aantal minuten kneden tot het deeg een bal vormt en los laat van de kom.
  • Neem het deeg uit de kom en verpakh et in plastic folie.
  • Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm je oven voor op 210°.
  • Bebloem je werkvlak en kneed na koeling het deeg nog eens door.
  • Maak er een bol van en rol het uit tot een dunne plak.
  • Steek er een ronde plak uit van ca 20 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bestrijk de koek met boter en bestrooi rijkelijk met rietsuiker.
  • Trek met een scherp mes lijnen op de koek waardoor je hem in 8 stukken verdeeld.
  • Enkel lijnen trekken en niet doorsnijden.
  • Bak de koek in ca 10 af op 210°.
  • Als de koek uit de oven komt dan kun je de koek op deze lijntjes netjes doorsnijden.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Je hoeft niet persé een grote koek te maken.
  • Je mag natuurlijk naar hartenlust variëren met de vorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst België