Knapperige zalmburgers

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik zalm uitlekgewicht circa 400 g
  • 4 eieren
  • 20 g boter
  • 400 g gekookte aardappels
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen peper
  • 5 eetlepels bloem
  • paneermeel
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Haal de zalm uit blik.
  • Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en vellen.
  • Klop de eieren los.
  • Smelt de boter.
  • Stamp de aardappels fijn.
  • Prak de zalm, de dille, het zout, de versgemalen peper, de helft van de losgeklopte eieren en de gesmolten boter door de aardappels.
  • Maak met vochtige handen ballen ter grootte van pingpongballen van dit mengsel en druk ze plat.
  • Wentel deze dikke koekjes eerst door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel.
  • Bak ze in hete zonnebloemolie snel aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
  • Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

• Maak in plaats van borrelhapjes 4 grotere viskoekjes. Serveer dit voorgerecht met een frisse, groene sla.
• In plaats van zalm uit blik kan voor dit gerecht ook tonijn uit blik worden gebruikt.
• Voeg aan de fijngemaakte aardappels behalve tonijn en de in het recept genoemde ingrediënten ook nog een eetlepel fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm