Knoflookboontjes met sambalvis

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ zak Conimex Chinese Eiermie 125 g
  • 300 g sperzieboontjes
  • 2 witte visfilets elk 125 g
  • 3 theelepels Conimex Sambal Oelek
  • 25 g bloem
  • Wok Olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels Conimex Oestersaus

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar.
  • Afgieten.
  • Wrijf de visfilets in met de sambal. Wentel ze door de bloem.
  • Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
  • Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de boontjes ca. 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe en warm goed door.
  • Verdeel de warme mie over de borden, leg de visfilets erop en geef de knoflookboontjes erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken