Koolrolletjes met Indisch gehakt
AllerHande januari 2004
Ingrediënten
- 1-2 struiken Chinese kool of spitskool
- 1 bak roze garnalen 125 g
- 1 ei
- 400 g kalkoengehakt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepel djinten gemalen komijn
- 2 theelepel ketoembar koriander gemalen
- sambal
- 300 ml kippenbouillon van tablet
Instructies
- In grote pan water met zout aan de kook brengen.
- Van kool minstens 12 mooie, grote bladeren loshalen, eventueel dikke nerf eruit snijden.
- Koolbladeren 2-3 minuten koken, tot ze zacht zijn.
- Kool in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- Garnalen heel fijn snijden en met ei door kalkoengehakt mengen.
- Knoflook, specerijen, ½ theelepels zout en sambal naar smaak toevoegen.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Koolbladeren op werkvlak leggen en gehaktvulling erover verdelen.
- Zijkanten over vulling vouwen en elk koolblad oprollen.
- Vastzetten met cocktailprikker of vastbinden met keukentouw.
- Koolrolletjes op vouwnaad in ingevette ovenschaal leggen.
- Bouillon erover schenken en koolrolletjes in midden van oven in 30-35 minuten gaar laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met nasi of bami.