Koyün et süyü

(lamssoep met groenten)
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) boter
  • 1 kg lamsnek of -schouders zonder bot en in blokjes gesneden
  • 2 liter water
  • 2 in stukken gesneden grote ui
  • 3 in plakken gesneden wortelen
  • 1 prei
  • 2 eetlepel(s) gehakte selderij
  • 4 grofgesneden sjalotten
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel(s) zout
  • peper
  • ¼ kop yoghurt
  • 1 theelepel peterselie

Instructies

  • Verhit de boter in een grote braadpan en sauteer het vlees tot het licht is gebruind.
  • Voeg het water toe, breng het aan de kook en schuim de soep af.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de yoghurt, breng het weer aan de kook, draai het vuur laag en laat het 1 1/2 uur koken.
  • Vermeng de yoghurt met 2 eetlepel soep.
  • Meng dit door de soep, bestrooi met peterselie en dien heet op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Turkije