Koyün et süyü
(lamssoep met groenten)
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) boter
- 1 kg lamsnek of -schouders zonder bot en in blokjes gesneden
- 2 liter water
- 2 in stukken gesneden grote ui
- 3 in plakken gesneden wortelen
- 1 prei
- 2 eetlepel(s) gehakte selderij
- 4 grofgesneden sjalotten
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel(s) zout
- peper
- ¼ kop yoghurt
- 1 theelepel peterselie
Instructies
- Verhit de boter in een grote braadpan en sauteer het vlees tot het licht is gebruind.
- Voeg het water toe, breng het aan de kook en schuim de soep af.
- Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de yoghurt, breng het weer aan de kook, draai het vuur laag en laat het 1 1/2 uur koken.
- Vermeng de yoghurt met 2 eetlepel soep.
- Meng dit door de soep, bestrooi met peterselie en dien heet op.