Krachtige paddenstoelenbouillon
AllerHande december 2003 / Snel te maken en slank
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 g kastanjechampignons in stukken
- 2 theelepels Provençaalse kruiden gedroogde
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 150 ml medium dry sherry
- 750 ml vleesbouillon van tablet
- 1 gele paprika
- 100 g shii-takes
- 2 bakje paddestoelmix à 100 g
- ½ zakje verse knoflook bieslook à 20 g, in stukjes
Instructies
- In soeppan ui in 2 eetlepels olie fruiten.
- Champignons en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten bruinbakken.
- Afblussen met sojasaus en sherry.
- Vleesbouillon toevoegen en bouillon 20 minuten op laag vuur laten trekken.
- Schone doek vochtig maken en in zeef leggen.
- Bouillon door zeef in andere pan schenken en met lepel vocht uit paddestoelen in zeef drukken.
- Paprika in flinterdunne repen snijden.
- Repen halveren.
- Paddestoelen schoonvegen.
- Grote exemplaren in grove stukken snijden, kleine heel laten.
- Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
- In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruinbakken, vocht laten verdampen.
- In midden van vier warme soepborden bergje paddestoelen leggen en garneren met bieslook en paprika.
- Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.