Krachtige paddenstoelenbouillon

AllerHande december 2003 / Snel te maken en slank
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons in stukken
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden gedroogde
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 150 ml medium dry sherry
  • 750 ml vleesbouillon van tablet
  • 1 gele paprika
  • 100 g shii-takes
  • 2 bakje paddestoelmix à 100 g
  • ½ zakje verse knoflook bieslook à 20 g, in stukjes

Instructies

  • In soeppan ui in 2 eetlepels olie fruiten.
  • Champignons en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten bruinbakken.
  • Afblussen met sojasaus en sherry.
  • Vleesbouillon toevoegen en bouillon 20 minuten op laag vuur laten trekken.
  • Schone doek vochtig maken en in zeef leggen.
  • Bouillon door zeef in andere pan schenken en met lepel vocht uit paddestoelen in zeef drukken.
  • Paprika in flinterdunne repen snijden.
  • Repen halveren.
  • Paddestoelen schoonvegen.
  • Grote exemplaren in grove stukken snijden, kleine heel laten.
  • Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruinbakken, vocht laten verdampen.
  • In midden van vier warme soepborden bergje paddestoelen leggen en garneren met bieslook en paprika.
  • Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten