Krokante spinazie-fillorolletjes
Ingrediënten
- 10 vellen fillobladerdeeg pakje a 225 g, diepvries
- 200 g panklare spinazie
- 1 ei
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepel(s) olijfolie milde
- 1 eierdooier
- 2 eetlepel(s) sesamzaad
Instructies
Voorbereiden
- Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien.
- Spinazie heel fijn snijden en in kom doen.
- Erdoor mengen: ei, ⅔ deel van kaas, 1 theelepel olie, zout en versgemalen peper.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Vellen fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in lengte halveren.
- Lapjes fillodeeg in de lengte in drieën vouwen, tot (20) lange repen ontstaan van ca. 3 cm breed.
- Eerst één kant van deeg naar midden vouwen en dun bestrijken met olie.
- Vervolgens andere zijkant erover vouwen en weer dun bestrijken met olie.
- Aan korte kant van iedere deegreep ca. 1 eetlepel spinazievulling leggen.
- Fillorepen strak om vulling vouwen tot stevige rolletjes.
- Rolletjes op ingevette bakplaat leggen.
- Eierdooier loskloppen met 1 eetlepel water.
- Fillorolletjes ermee bestrijken.
- Rest van kaas en sesamzaad erover strooien.
- Fillorolletjes in ca. 20 minuten knapperig en goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm of lauwwarm serveren.