Krokante spinazie-fillorolletjes

Porties: 20 stuks
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 vellen fillobladerdeeg pakje a 225 g, diepvries
  • 200 g panklare spinazie
  • 1 ei
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepel(s) olijfolie milde
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepel(s) sesamzaad

Instructies

Voorbereiden

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • Spinazie heel fijn snijden en in kom doen.
  • Erdoor mengen: ei, ⅔ deel van kaas, 1 theelepel olie, zout en versgemalen peper.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vellen fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in lengte halveren.
  • Lapjes fillodeeg in de lengte in drieën vouwen, tot (20) lange repen ontstaan van ca. 3 cm breed.
  • Eerst één kant van deeg naar midden vouwen en dun bestrijken met olie.
  • Vervolgens andere zijkant erover vouwen en weer dun bestrijken met olie.
  • Aan korte kant van iedere deegreep ca. 1 eetlepel spinazievulling leggen.
  • Fillorepen strak om vulling vouwen tot stevige rolletjes.
  • Rolletjes op ingevette bakplaat leggen.
  • Eierdooier loskloppen met 1 eetlepel water.
  • Fillorolletjes ermee bestrijken.
  • Rest van kaas en sesamzaad erover strooien.
  • Fillorolletjes in ca. 20 minuten knapperig en goudbruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm of lauwwarm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Groenten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch