Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven

Snel te maken
Porties: 8 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 plakken geitenkaas vers (a ca. 100 g)
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 takjes oregano
  • 5 g koriander verse
  • 1 citroen
  • 1 pot zwarte olijven zonder pit 160 g
  • 2 deciliter olijfolie

Instructies

  • Plakken geitenkaas elk in ca. 16 blokjes snijden.
  • Peperkorrels met bolle kant van eetlepel kneuzen.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Oreganoblaadjes van takjes nemen.
  • Koriander fijnknippen.
  • Citroen schoonboenen en kapjes eraf snijden.
  • Citroen in dunne plakken snijden en plakken in vieren snijden.
  • Olijven laten uitlekken.
  • In grote, platte schaal alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen. (Tot gebruik afgedekt bewaren.
  • Af en toe voorzichtig omscheppen.)

Tip:

  • Serveren met warm shoarmabrood of geroosterd (stok)brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Kaas / Tapas
Land van herkomst Mediterraan