La Gubana

Italiaanse vruchtenstrudel 
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 75 gram fijne suiker
  • 175 gram zachte boter in kleine blokjes
  • 5 eieren 2 hele eieren en 3 eidooiers
  • 2 eetlepels Grappa eau de vie
  • 75 gram rozijnen geweekt in zoete witte wijn
  • 100 gram grofgehakte hazelnoten
  • 75 gram gehakte pijnboompitten
  • 50 gram gehakte geconfijte sinaasappelschil 30 gram sukade, grofgehakt
  • 1 eetlepel geroosterde broodkruimels
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 100 gram amandelspijs
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels poire eau de vie

Instructies

Deeg:

  • Meng bloem en suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Voeg de blokjes boter toe in het kuiltje en meng.
  • Voeg 2 eidooiers en Grappa toe, en kneed snel tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 1 uur stevig worden.

Vulling:

  • Week de rozijnen 30 minuten in de witte wijn en laat ze uitlekken.
  • Meng de noten, rozijnen, pijnboompitten, sinaasappelschil (en sukade indien gebruikt), broodkruimels, sinaasappelsap, citroenschil en amandelspijs.
  • Klop de eiwitten met poedersuiker stijf.
  • Roer 2 eidooiers door het notenmengsel en spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

Afwerking:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 80 x 40 cm.
  • Leg de vulling als een worst in de lengte in het midden van het deeg en rol het deeg eromheen.
  • Druk de rand goed vast.
  • Vorm het deeg met bakpapier tot een spiraal en plaats het in de ingevette vorm.
  • Klopt 1 eidooier los en bestrijk het deeg ermee.
  • Bak in het midden van de oven ongeveer 50 minuten.
  • Schenk de poire eau de vie over de nog warme Gubana en laat het geheel afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Gubana koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak
Land van herkomst Italië