Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram lamsspareribs
- 1 pot witte bonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 2 tomaten
- 2 worteltjes
- 1 steel bleekselderij
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 1 el tomatenpuree
- 1 el ras-el-hanout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 10 cl kippenbouillon
- basilicumblaadjes
- zout
- olijfolie
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Mochten de ribben nog aan elkaar zitten, snijd ze dan los.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Schil de worteltjes en snijd in smalle plakjes.
- Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes met de zaadlij en.
- Zet een braadpan op met wat olie en braad de ribben aan, tot ze een mooi kleurtje hebben.
- Voeg de tijm, rozemarijn en wat zout en peper toe.
- Voeg de worteltjes, ui, bleekselderij, ras-el-hanout, paprika, komijn en de knoflook toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
- Laat een paar minuten garen zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
- Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe.
- Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de witte bonen toe en laat deze mee warm worden.
- Verdeel over de borden.
- Garneer met wat stukjes basilicum.