Lamsspareribs met witte bonen en marokaanse twist

Lamsspareribs met witte bonen en Marokkaanse twist

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram lamsspareribs
  • 1 pot witte bonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 tomaten
  • 2 worteltjes
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • basilicumblaadjes
  • zout
  • olijfolie
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Mochten de ribben nog aan elkaar zitten, snijd ze dan los.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Schil de worteltjes en snijd in smalle plakjes.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes met de zaadlij en.
  • Zet een braadpan op met wat olie en braad de ribben aan, tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Voeg de tijm, rozemarijn en wat zout en peper toe.
  • Voeg de worteltjes, ui, bleekselderij, ras-el-hanout, paprika, komijn en de knoflook toe.
  • Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
  • Laat een paar minuten garen zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
  • Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe.
  • Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de witte bonen toe en laat deze mee warm worden.
  • Verdeel over de borden.
  • Garneer met wat stukjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Marokko