Langouste à la Parisienne

(Parijse langouste)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 langouste van 1200 gram
  • 3 liter courtbouillon
  • 4 artisjokken
  • 1 truffel
  • ½ liter visgelei
  • 25 gram ansjovis
  • 25 gram champignons
  • 25 gram princesseboontjes
  • 25 gram aardappels
  • 25 gram meiraapjes
  • 25 gram erwten
  • 4 ei
  • 1 krop sla
  • 25 gram augurken
  • 40 gram boter
  • 1 deciliter mayonaise

Instructies

  • Kook de langouste 20 minuten in de bouillon.
  • Maak van de gekookte groenten kleine blokjes en maak er een Russische salade van.
  • Meng er de in stukjes gesneden augurk en ansjovis door.
  • Snij de staart van de langouste in regelmatige schijfjes.
  • Druk de romige delen uit de romp van de langouste door een zeef.
  • Meng met de mayonaise.
  • Meng ook het in stukjes gesneden langouste vlees erdoor.
  • Bind de salade met de mayonaise.
  • Schenk een dunne laag gelei op een serveerschaal.
  • Laat stollen.
  • Zet in een mooie pose de langouste erop.
  • Snij figuurtjes uit de truffel.
  • Leg deze op de schijven langouste.
  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Snij ze doormidden.
  • Druk de dooiers door een zeef en meng met 40 g zachtgeroerde boter.
  • Garneer met behulp van de spuitzak de eiwittenmet deze créme.
  • Garneer de artisjokbodems met de Russische salade.
  • Maak de schaal netjes op en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk