Leberknödelsuppe
Ingrediënten
- 125 gram runderlever
- 2 harde broodjes (Kaiserbrötchen)
- lauw water
- ½ gesnipperde ui
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 30 gram boter
- 1 mespuntje marjolein
- 1-2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels paneermeel
- peper
- 1 ei
- 1 litergoede runderbouillon
Instructies
- Snijd de broodjes in kleine stukjes, overgiet ze met lauw water en knijp ze uit.
- Smoor de ui en de peterselie in de boter tot de ui glazig is.
- Draai de lever door de vleesmolen.
- Meng de gesmoorde ui en peterselie, het geweekte brood, de kruiden, de lever, het ei en de bloem goed door elkaar en laat het mengsel op een koele plaats opstijven.
- Draai er dan balletjes van ter grootte van een golfbal en laat die in de kokende bouillon in ± 15 minuten gaar worden.