Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 225 gram fijne suiker
- 250 ml. citroensap bij mij waren dit 3 grote citroenen
- de schil van 3 citroenen met een zo fijn mogelijke rasp
- 3 eieren
- 120 gram boter
Instructies
- Verwarm de boter op een zacht vuurtje.
- Als de boter halverwege het smelten is kan het vuur uit want de boter smelt nog verder.
- De eieren en de suiker worden met een mixer gemixt tot het mengsel zacht is.
- Dan kan de citroensap en de citroenrasp erbij.
- Blijf door mixen.
- Hierna kan heel langzaam de boter erbij en gaat het vuur weer aan.
- Het mengsel wordt langzaam opgewarmd terwijl je blijft mixen zodat de eieren niet gaan stollen maar opgaan in een egale substantie.
- De lemoncurd is klaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
De lemoncurd is 3-4 weken houdbaar.
Doe het in potje wat uitgekookt is met soda, zodat oude bacteriën eruit zijn, spoel het na met schoon water.
Als het potje gevuld is, zet het omgekeerd op theedoek tot gebruik, door ommekeer trekt het vacuum.
Je kan de lemoncurd ook invriezen als ijsje 🙂
Doe het in potje wat uitgekookt is met soda, zodat oude bacteriën eruit zijn, spoel het na met schoon water.
Als het potje gevuld is, zet het omgekeerd op theedoek tot gebruik, door ommekeer trekt het vacuum.
Je kan de lemoncurd ook invriezen als ijsje 🙂