Levrek Firin

Gevulde zeebaars
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Zeebaars smaakt verrukkelijk, maar helaas is deze vis bij ons nogal
    zeldzaam. Met kabeljauw is het ook lekker en lukt het ook goed. In principe
    komt het erop neer dat de vis aan de buikzijde open wordt gesneden,
    uitgehaald en verder schoongemaakt. Na het afspoelen wordt de vis dan
    afgedroogd en van buiten stevig met zout en citroensap ingewreven. Terwijl
    dit intrekt, wordt de vulling van broodkruim, gesnipperde selderij, citroensap,
    grof gehakte peterselie, zout en versgemalen peper in ruim boter
    gaargebakken. Daarmee gevuld, wordt de vis weer netjes dichtgenaaid om in
    een beboterde vuurvaste schotel de oven in te gaan. Zodra de vis gaar is,
    wordt hij met een pittige verse tomatensaus overgoten, opgediend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Turkije