Linzenschotel

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 250 g schouderkarbonade
  • 2 saucijzen 150 g
  • 100 g rookspek
  • 1 ui bestoken met 3 kruidnagels
  • 1 teen knoflook gepeld
  • peper veel
  • zout niet te weinig

voor de groenten

  • 150 g groene linzen
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 meiraapje of kleine koolrabi
  • 1 stuk selderijknol
  • 1 stuk wittekool
  • bladselderij
  • peterselie
  • bieslook

Instructies

  • Breng het water met al het vlees, de ui, de knoflook en peper en zout aan de kook en laat een halfuur koken (15 minuten in de snelkookpan).
  • Voeg de gewassen linzen, de gehalveerde prei, de gehalveerde en geschilde wortel, het gehalveerd en geschild raapje, de geschilde selderijknol in stukken en kool in stukken toe en laat weer een halfuur zachtjes koken (8 minuten in de snelkookpan).
  • Schep de groenten en het vlees uit het nat in een lage schotel, garneer met het selderijblad en houd de schotel warm.
  • Kook de bouillon die overblijft even op met de fijngesneden peterselie, bieslook en een paar stukjes gare winterwortel en serveer die vooraf met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk