Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de soep
- 500 gram runderschenkel
- 30 gram boter
- 1 liter water
- 1 flinke ui
- 1 wortel
- 2 laurierblaadjes
- 6 peperkorrels
- 1 glas rode wijn
- zout
- tijm
- marjolein
- dragon
Voor de roux:
- 300 gram fiskbaltsjeen
- 400 gram boter
- 30 gram bloem
- 2 hardgekooktke eieren
- zout
- peper
- citroensap
- sherry
- 300 gram brúne baltsjes
Instructies
- Maak de visballetjes (fiskbaltsjeen bruine balletjes (brúne baltsjetevoren klaar volgens de recepten op deze site.
- Snijd de wortel en de ui in schijfjes.
- Zet de schenkel in een liter water op en voeg zout, de schijfjes wortel en ui, de laurierblaadjes, de peperkorrels, de tijm, de marjolein en de dragon eraan toe.
- Trek er in 2 à 3 uur een geurige bouillon van.
- Zeef de bouillon en giet er het glas rode wijn bij.
- Neem een flinke pan en smelt daarin 40 gram boter.
- Voeg de bloem toe en roer dit mengsel tot het lichtbruin van kleur is. Schenk er dan langzaam en onder voortdurend roeren de bouillon bij.
- Voeg de bruine balletjes en de visballetjes in ongeveer gelijke hoeveelheden met de eieren toe aan de soep.
- Laat het geheel nog 5 minuten doorkomen.
- Maak de soep af naar smaak met wat zout, peper, een paar druppels citroensap en een scheutje sherry.
- Desgewenst kan het gekookte en gare schenkelvlees in dobbelsteentjes worden gesneden, in een beetje boter voorzichtig bruin worden gebakken en aan de soep worden toegevoegd.
- Dien het op met kleine met boter besmeerde sneetjes volkorenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Visballetjes recept klik hier