FISKBALTSJES

Fiskbaltsjes

Visballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram vis ontgrate en ontvelde / of visfilet
  • 100 gram spek of merg
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 sneden wittebrood geroosterd
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 4 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • zout
  • witte peper
  • foelie
  • peterselie
  • visbouillon

Instructies

  • Fruit het fijngehakte sjalotje in de boter.
  • Haal het van het vuur en roer er het verkruimelde wittebrood, de melk, de eierdooiers en het geklopte eiwit doorheen.
  • Schep het mengsel in een koude schaal en laat het afkoelen.
  • Maal de vis en het spek heel fijn.
  • Voeg naar smaak zout toe.
  • Meng nu alles door elkaar en voeg foelie, witte peper, en de gehakte peterselie erdoor, en eventueel nog meer zout.
  • Draai er balletjes van.
  • Kook de balletjes ongeveer 5 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Land van herkomst Friesland / Nederland