Fiskbaltsjes

      Reacties uitgeschakeld voor Fiskbaltsjes

 

Fiskbaltsjes

Visballetjes

Categorie Bijgerecht, met vis
Keuken Friesland, Nederland
porties 4
Auteur Lekker Frysk

Wat gaat er in

  • 250 gram ontgrate en ontvelde vis of visfilet
  • 100 gram spek of merg
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel boter
  • 1 à 2 sneden geroosterd wittebrood
  • 2 flinke eetlepels melk
  • 4 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • zout
  • witte peper
  • foelie
  • peterselie
  • visbouillon

Hoe maak ik het klaar

  • Fruit het fijngehakte sjalotje in de boter.
  • Haal het van het vuur en roer er het verkruimelde wittebrood, de melk, de eierdooiers en het geklopte eiwit doorheen.
  • Schep het mengsel in een koude schaal en laat het afkoelen.
  • Maal de vis en het spek heel fijn.
  • Voeg naar smaak zout toe.
  • Meng nu alles door elkaar en voeg foelie, witte peper, en de gehakte peterselie erdoor, en eventueel nog meer zout.
  • Draai er balletjes van.
  • Kook de balletjes ongeveer 5 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.