Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fiskbaltsjes
Visballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
vis
ontgrate en ontvelde / of visfilet
▢
100
gram
spek
of merg
▢
1
sjalotje
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
1
sneden
wittebrood
geroosterd
▢
2
eetlepel(s)
melk
▢
4
eierdooiers
▢
1
eiwit
▢
zout
▢
witte peper
▢
foelie
▢
peterselie
▢
visbouillon
Instructies
Fruit het fijngehakte sjalotje in de boter.
Haal het van het vuur en roer er het verkruimelde wittebrood, de melk, de eierdooiers en het geklopte eiwit doorheen.
Schep het mengsel in een koude schaal en laat het afkoelen.
Maal de vis en het spek heel fijn.
Voeg naar smaak zout toe.
Meng nu alles door elkaar en voeg foelie, witte peper, en de gehakte peterselie erdoor, en eventueel nog meer zout.
Draai er balletjes van.
Kook de balletjes ongeveer 5 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vis
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland