Lombo de porco com Améijoas
Portugees varkensvlees met schelpen
Ingrediënten
Instructies
- In plaats van varkenshaas kunnen ook filetlappen genomen worden.
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
- Pureer de schoongemaakte paprika in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak het geheel smeuïg met wat olijfolie.
- Knijp de knoflook hierboven uit.
- Voeg wat zout toe en roer het vlees door de paprikapasta.
- Laat het vlees 8 tot 24 uur in een schaal marineren.
- Neem het vlees uit de marinade en bak de stukjes in een grote braadpan snel aan alle kanten bruin in de hete reuzel of olie.
- Was en spoel intussen de venusschelpen goed onder de koude kraan en verwijder de exemplaren die niet dicht zijn.
- Voeg ze toe aan het vlees en leg het deksel op de pan.et het vuur hoog, zodat de schelpen snel open gaan.
- Garneer met schijfjes citroen.
- Bestrooi naar smaak met fijngehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gemengde salade bij en frites of gebakken aardappelen.