Lombo de porco com Améijoas

Portugees varkensvlees met schelpen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram varkenshaas
  • 4 tenen knoflook
  • 1 paprika rode
  • 1 el. olijfolie
  • 4 el. olie plantaardige
  • 1 kg. venusschelp
  • 1 schijje Citroen
  • Koriander verse, fijngehakte
  • Zout

Instructies

  • In plaats van varkenshaas kunnen ook filetlappen genomen worden.
  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  • Pureer de schoongemaakte paprika in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Maak het geheel smeuïg met wat olijfolie.
  • Knijp de knoflook hierboven uit.
  • Voeg wat zout toe en roer het vlees door de paprikapasta.
  • Laat het vlees 8 tot 24 uur in een schaal marineren.
  • Neem het vlees uit de marinade en bak de stukjes in een grote braadpan snel aan alle kanten bruin in de hete reuzel of olie.
  • Was en spoel intussen de venusschelpen goed onder de koude kraan en verwijder de exemplaren die niet dicht zijn.
  • Voeg ze toe aan het vlees en leg het deksel op de pan.et het vuur hoog, zodat de schelpen snel open gaan.
  • Garneer met schijfjes citroen.
  • Bestrooi naar smaak met fijngehakte koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een gemengde salade bij en frites of gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Portugal