Marokkaans fruitdessert

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram rozijnen
  • 1 dl rum
  • 5 dl melk
  • 120 gram poedersuiker
  • 100 gram bloem
  • 3 ei
  • 20 gram boter
  • 50 gram amandelen
  • een ingevette ovenschaal

Instructies

  • Week de pruimen en de abrikozen één nacht in ruim water.
  • Week de volgende dag de rozijnen in de rum.
  • Verhit de melk, maar laat die niet koken.
  • Laat de pruimen en abrikozen uitlekken.
  • Meng de suiker en de bloem, voeg de eieren toe en roer er beetje voor beetje de
  • warme melk door tot een glad mengsel.
  • Voeg de pruimen, de abrikozen, de rozijnen en de rum toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schenk het mengsel in de ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over.
  • Bak het gerecht 45-55 minuten in het midden van de oven.
  • Strooi de amandelen erover en zet het gerecht nog 2 minuten onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Marokko